Great vacancy Account Manager, Technology & Services hiring now

Applicant Portal

:

Job Details: Account Manager, Technology & Services

Full details of the job.

    
Account Manager, Technology & Services
VN216
Permanent
Solna

På Bisnode arbetar över 2 100  personer som alla brinner för data och analys. Vi är experter på att tolka, förstå och förädla data som ligger till grund för våra kunders affärsbeslut.

Vi hjälper företag att utveckla sin datadrivenhet och vi bidrar till att göra vardagen enklare för våra kunder genom att varje dag leverera tusentals beslutsunderlag till privata företag, myndigheter, kommuner och organisationer. Med våra lösningar hjälper vi våra kunder att:
  • Utveckla sin verksamhet med rätt beslutsunderlag.  
  • Optimera sina risker med träffsäkra analyser och processer.
  •  Öka träffsäkerheten i sin säljbearbetning och marknadsföring

Nu söker vi en ny kollega till teamet som jobbar mot branscherna telekom, energi,  industri, professional services och media.  Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas och utmanas inom försäljning B2B och vi tror att din bakgrund kommer berätta vilken av ovan branscher som passar bäst för just dig att fokusera på. Låter detta som ett intressant nästa steg för dig? Bli en del av Bisnode Large Sales.  

Din passion

Den bästa dagen på jobbet är när du haft möten med såväl kund som interna kontakter och ni som team, tagit er ett steg närmare det gemensamma målet.  Du är personen som idag arbetar med försäljning B2B och trivs i en komplex försäljningsmiljö där du samarbetar med många olika beslutsfattare hos kund. Du motiveras av och har erfarenhet av konsultativ försäljning och sätter kundens värde i fokus. Du har goda relationer såväl internt som externt och trivs med fördela större delen av din tid hos kund men även i interna projekt med dina kollegor inom olika specialistområden.  Du motiveras av att ta stort ansvar och har drivit projekt i någon form innan. Du vill gärna fortsätta utveckla ditt affärsmannaskap men också kring projektledning framåt och ser fram emot möjligheten att driva interna projektteam. Du trivs som bäst i jobbet när du skapar goda affärsrelationer och bygger relevanta nätverk till din hjälp att nå uppsatta försäljningsmål. Du tycker att försäljning med inriktning mot en större bredd av branscher låter intressant.
 
Som Account Manager Large Accounts, Technology & Services ansvarar du för en spännande kundportfölj med både befintliga och potentiella kunder inom definierade branschsegment. Du fokuserar på att utveckla befintliga affärer samtidigt som du hittar nya möjligheter hos dina kunder som ingen annan har sett.  Säljprocessen hos oss på Bisnode kan vara ganska komplex och innefatta många beslutsfattare hos kunden. Därför tror vi att du har vana vid konsultativ försäljning med kundvärde i fokus. Du tillbringar mycket tid hos dina kunder samtidigt som du prioriterar att koordinera interna resurser (specialister, analytiker och konsulter) för att stötta dina kunders affärer.

Du och dina erfarenheter

Vi söker dig som har erfarenhet av B2B försäljning. Du har med fördel erfarenhet av och/eller intresse av konsultativ försäljning. För att lyckas väl i rollen är det nödvändigt med ett coachande angreppssätt i din roll där du sätter dig in i och förstår kundens affär och har förmågan att sätta dig in i, och förstår kundens köpprocess.  Vi hoppas och tror att du i din roll motiveras av våra värdeord: Tillit, Nyfikenhet, Samarbete och Kundfokus.  I rollen är det viktigt att kunna uttrycka sig obehindrat i engelska i både tal som skrift.

För att lyckas väl i rollen som Account Manager så är du erfaren inom försäljning, vi tror att du har som minst 5 års erfarenhet av likande roll med storkundsansvar och mycket god förståelse för hur en inköpsprocess går till i större bolag. Du har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis teknik eller ekonomi/marknad. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från industri-, partihandel-, IT-, bostads- eller proffesional services-bolag. 

Du är ansvarstagande med ett stort eget driv att lyckas med dina säljmål, och har en uthållighet som tar dig framåt även om du skulle stöta på problem. Du är pålitlig och motiveras av att jobba med affärer som bygger på förtroende och kunskap och intresse för din kunds affär.  Du är trygg som person och tycker om att skapa nya kontakter samt vårda och behålla dina tidigare relationer. 

Ditt team 

Din arbetsplats finns på vårt huvudkontor i Solna tillsammans med ett team inom Sales och även många andra funktioner. Du tillhör ett stort team med kollegor där ni tillsammans arbetar mot definierade branschsegment och mot gemensamma mål.

Ditt nästa steg

Bisnode möjliggör smarta beslut. Det är dags för dig att ta ditt! Om du är intresserad av tjänsten, ansök via vår hemsida, gärna så snart som möjligt dock då vi har ett löpande urval. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten? Hör gärna av dig till Talent Acqusition Partner Marie Holmberg; marie.holmberg@bisnode.com Vi tar inte emot ansökningar via epost utan hänvisar dig att söka via länken nedan.  Varmt välkommen med din ansökan!
 
Om Bisnode
Bisnode finns idag på 19 marknader och är en av Europas ledande leverantörer av beslutstöd. Huvudsakligen arbetar Bisnode med beslutsstöd inom affärs-, marknads- och kreditinformation. Nyckeln för Bisnode är att leverera svar och insikter och på så sätt göra det möjligt för våra kunder att fatta smarta beslut. Bisnode har idag ca 2100 anställda.
 
 
    
Previous MonthNext Month
SunMonTueWedThuFriSat